Forma

Adni jobb, mint kapni!

Szolgáltatás

Gazdag növényi étlap

Az élelmiszerek tartalmazzák az emberi testben legjobban felszívódó tápanyagokat. Emiatt a fekete só, amely különféle ásványokkal dúsított vagy természetes módon tartalmazza ezeket, nagyszerű lehetőség ezen anyagok fokozott bevitelére. Elsősorban a hozzáadott kénnek köszönhető a fekete só jellegzetes, tojásra hasonlító, enyhe füstös íze.

A kén mellett jóddal, káliummal és vassal dúsítják. Elsősorban a bélmozgás serkentése a feladata, valamint az enyhe méregtelenítés. Ez pedig utána kihat a test minden részére. Akik nem fogyasztanak húst és állati terméket, igencsak kedvelik a fekete só ízét, hiszen a tojásos füstös ízvilág jól kombinálható a zöldséges vagy gabonából készült ételekkel is.

A hagyományos ayurvedikus kezeléseknél gyakran használják, de a nyugati világban nem régóta ismert. Ennek az oka elsősorban az, hogy a vidékünkön nem honos, hiszen Észak-India és Pakisztán hegyeiből bányásszák, valamint az itt található sós tavakból nyerik.

A húst nem fogyasztók körében a gabonakolbász is nagy népszerűségnek örvend, hiszen a hagyományos ízekhez szokott emberek ezzel az étellel ki tudják elégíteni a megszokott ízvágyukat. A gabonakolbász alapanyaga bármilyen gabona lehet, de a leggyakrabban búza vagy tönkölybúza, illetve hajdina, köles.

A főzött vagy csíráztatott szemeket a húsból készült kolbásszal megegyezően fűszerezik, illetve tetszőleges ízűre készítik. A gabonakolbászt nem kötelező bélbe tölteni, hiszen kenhető krémként egyszerűbb otthon előállítani. Sütve is fogyasztható.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás