Forma

Adni jobb, mint kapni!

Szolgáltatás

Gazdag növényi étlap

Az élelmiszerek tartalmazzák az emberi testben legjobban felszívódó tápanyagokat. Emiatt a fekete só, ami különféle ásványokkal dúsított vagy természetes módon tartalmazza ezeket, nagyszerű lehetőség ezen anyagok fokozott bevitelére. Elsősorban a hozzáadott kénnek köszönhető a fekete só jellegzetes, tojásra hasonlító, enyhe füstös íze.

A kén mellett, jóddal, káliummal és vassal dúsítják. Elsősorban a bélmozgás serkentése a feladata, valamint az enyhe méregtelenítés. Ez pedig utána kihat a test minden részére. Akik nem fogyasztanak húst és állati terméket, igencsak kedvelik a fekete só ízét, hiszen a tojásos, füstös ízvilág jól kombinálható a zöldséges vagy gabonából készült ételekkel is.

A Himalaya fekete só igazán különleges

Aki szereti a különlegességeket, illetve előnyben részesíti az egészséges életmódot, mindenképpen próbálja ki! A Himalaya fekete só előállítása során a sókristályokat hagyományosan tégelyekben vagy műanyag tárolókban, magas hőmérsékleten, 900 C-ig hevítik és hosszú időn keresztül füstölővel kezelik.

A folyamat alkalmával különféle indiai növényeket, magokat és száraz gyümölcsöket égetnek. A füstölő aromája és a sószemcsék közötti kémiai reakció miatt, az egyébként rózsaszín só megsötétedik, valamint új, egyedi ízt kap. A Himalaya fekete só enyhén tojás ízű, ami elsősorban a magas kéntartalmának köszönhető. Gyakran használják indiai és ázsiai konyhákban salátákhoz, illetve grillezett ételekhez.

A hagyományos ayurvedikus kezeléseknél gyakran használják, de a nyugati világban nem régóta ismert. Ennek oka elsősorban az, hogy a vidékünkön nem honos, hiszen Észak-India és Pakisztán hegyeiből bányásszák, valamint az itt található sós tavakból nyerik.

A húst nem fogyasztók körében a gabonakolbász is nagy népszerűségnek örvend, hiszen a hagyományos ízekhez szokott emberek ezzel az étellel ki tudják elégíteni a megszokott ízvágyukat. A gabonakolbász alapanyaga bármilyen gabona lehet, de a leggyakrabban búza vagy tönkölybúza, illetve hajdina, köles.

A főzött vagy csíráztatott szemeket a húsból készült kolbásszal megegyezően fűszerezik, illetve tetszőleges ízűre készítik. A gabonakolbászt nem kötelező bélbe tölteni, hiszen kenhető krémként egyszerűbb otthon előállítani. Sütve is fogyasztható. A Kala Namak szintén egyedülálló termék, ami az egyik legmagasabb hegyvonulatról származik.

Mi az egészséges élet titka?

Elsősorban fontos, hogy minden étkezés során változatosan és kiegyensúlyozottan táplálkozzon. Az egészséges élet titka többek között abban rejlik, hogy oda kell figyelni az adagokra, hiszen ezáltal fenntartható az optimális testsúly és javítható az emésztés. Természetesen érdemes minél több gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű gabonaféléket, hüvelyeseket és egészséges zsírokat beiktatni az étrendbe.

Mindenképp javasolt természetesebb, kezeletlen alapanyagokat beszerezni a vásárlások során. Az egészséges élet titka a megfelelő hidratációt is magába foglalja. Sok vizet kell inni, hogy fenntartható legyen a test optimális működése. Célszerű rendszeres időpontokban étkezni és kerülni az étkezés, valamint a túlzott falatozás közötti ingadozást.

Mit jelent a tahini magyarul?

Igencsak közkedvelt és tápláló ételről van szó, amit érdemes megkóstolni. A tahini magyarul szezámpaszta néven ismert és pörkölt szezámmagokból készül, ráadásul gazdag ízviláguk van. Az előállítása során a magokat először pörkölik, majd hideg sajtolással nyerik ki belőlük az olajat. Gyakran magában fogyasztják, de különféle ételek, például humusz vagy szószok alapanyagaként is felhasználják.

Az enyhén diós ízvilága és krémes textúrája miatt, roppant népszerű az ínyencek körében. A tahini magyarul lényegében egy egészséges zsírokban, fehérjékben és ásványi anyagokban bővelkedő tápanyagot jelent. Az összetevői révén támogatja a csontozat egészségét, az izomfunkciók fenntartását és az általános jólétet.

A magtej szűrő a hasznára lesz!

Az innovatív eszköz lehetővé teszi a növényi tejek otthoni előállítását. A magtej szűrő különösen népszerűvé vált azok körében, akik vegán étrendet követnek vagy laktózérzékenyek. A működése viszonylag egyszerű. A tej előállítása során, a készülék segítségével a magokat vízzel keverik, majd egy finom szűrőn átengedik.

Ezzel a folyamattal leválasztják a magokból származó pépet és rostokat, így az eredmény egy sima, krémes, valamint tápanyagokban gazdag növényi tej. A magtej szűrő használata egyáltalán nem bonyolult, sőt, inkább gyors, így bárki könnyen elsajátíthatja. A hozzá mellékelt alkalmazási útmutató még egyszerűbbé teszi a beüzemelését. A megvásárlását biztosan nem fogja megbánni, hiszen ebben a rohanó világban az egészséges életmód egyre fontosabbá válik.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás