Honnan ered a vodka?

Az ital általában gabonafélék felhasználásával készül. Idesorolható például a rozs, a kukorica, a búza, a cirok, viszont gyakran veszik alapul a cukorrépát, a szőlőt, a rizst, illetve a szójababot is. A vodka az oroszok és a lengyelek tradicionális italaként ismert. Pontosan nem lehet megmondani, hogy honnan ered.

Lengyelországban az előállítása során gyümölcsöket használnak fel, hogy ízletesebb legyen, Oroszországban a hagyományos íztelen készítményekre esküsznek. A szesztartalma minimum 37,5-40 %, ettől csak magasabb lehet. A vodka fogyasztása javasolt a főétkezések előtt, viszont a mennyiségre érdemes odafigyelni!

Az egészség szempontjából napi 1 kupica ajánlott abban az esetben, ha nem ül a volán mögé. Ez a világszerte ismert ital a férfiak egyik nagy kedvence. A baráti összejövetelek még hangulatosabbak lehetnek abban az esetben, ha vodka kerül az asztalra. A fogyasztása történhet simán, valamint koktélok formájában.

A hölgyek és az urak egyik legkedveltebb kevert itala a Bloody Mary, aminek az alapanyagai közé sorolható természetesen a vodka, a Worchester szósz, a só, a citrom és a bors. Ezt a koktélt nagyon könnyen el lehet készíteni, hiszen minden alapanyag megtalálható a konyhában.

Bárki belevághat a dologba, csupán arra kell figyelmet fordítania, hogy melyik összetevőt mikor kell a pohárba tölteni. A vodka megfelelő tárolása fontos feladat! Ha kinyitott egy üveggel, akkor érdemes a hűtőben tartani, mivel ezt az italt hidegen ajánlott fogyasztani. A termék minden italboltban és szupermarketben jelen van, szóval a beszerzése egyáltalán nem bonyolult, ráadásul elérhető áron vásárolhatja meg.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás