Forma

Adni jobb, mint kapni!

Vásárlás

A dhal alapanyaga a vöröslencse

A kínai és az indiai konyha az egész világon elterjedt. Míg ez előbbi jellegzetességei a különféle rizsek és fűszerek, addig ez utóbbinak szintén a fűszerek és a vöröslencse. Számos étel készül belőle, de elsősorban a dhal. Ez egy sűrű leves, különféle fűszerekkel és sok-sok vöröslencse felhasználásával. Akár főételként is megállja a helyét, hiszen fehérjében és szénhidrátban is gazdag. Gyorsan elkészíthető, gyakran már viszonylag rövid főzés után is puha és teljesen szétfő.

Ezért krémlevesként is fogyasztható, de sokan kedvelik az apró darabokat a vöröslencse levesben. Jellegzetesen fűszeres ízű és kenyértésztából készült cipóval fogyasztják, az eredeti recept szerint. Élelmi rost tartalma magas, emellett zsírtartalma és ásványi anyag tartalma is jelentős.

Mivel nincs héja, mint a vidékünkön használt barna színű lencsének, ezért gyorsabban megfő és könnyebben emészthető. Szép narancssárga színe sajnos főzés közben jelentősen kifakul, de valamennyi azért megmarad. Számos egyszerű recept kering a neten ezzel az olcsó alapanyaggal.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás