Bianca borszőlő a gazdák számára
A bor elkészítése még mindig igen kifinomult és nagy szaktudást igénylő folyamat. Az olcsó borok sok esetben gyorsított eljárásokkal készülnek, és messze nem birtokolják azt az ízvilágot, ami egy minőségi borra jellemző. Ha igazán jó bort akar készíteni, akkor ahhoz megfelelő szőlő szükséges.
Ehhez a Bianca R ideális választás lehet. A Bianca „R” fehér egy keresztezett fajta melyet az Eger2 és a Bouvier szőlő fajtákból állítottak elő. A létrejött gyümölcs egyesíti mindkét elődje pozitív tulajdonságait mind íz, mind termeszthetőség szempontjából. Közepes méretű fürtjei zamatokban, és alkoholban gazdag, ezért a legjobb borokban is felhasználható. A többi szőlőhöz hasonlóan általában szeptember közepe táján érik. Természetesen minél tovább hagyjuk a tőkén a termést, annál magasabb lesz annak a cukorfoka. Szem előtt tartandó azonban, hogy ezzel az íze és a zamata egy idő után kiveszik. A Bianca R szőlő remek minőséget képvisel, ezért nem véletlenül használják megannyi híres hazai borban alapanyagként.